Bij het zoeken naar geschikt straatentertainment is het belangrijk om voor ogen te houden wat het doel van het evenement is. Wil je dat mensen langer op je evenement blijven, zodat ze meestal ook meer besteden? Of wil je gewoon sfeer toevoegen of een boodschap sturen aan je bezoekers? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf vooraf moet stellen.

Om een ​​gevarieerd straatentertainmentaanbod te hebben, is het belangrijk om aan iedereen te denken en te zorgen voor een gezonde mix. Hieronder bespreken we enkele categorieën straathandelingen om te overwegen.

Straatacts voor kinderen

Als u kinderen verwacht op uw evenement, is het een goed idee om te zorgen voor leuk en kindvriendelijk straatentertainment. U kunt hierbij denken zeepbel actaan mobiele acts, zoals een ballonblazer , of vaste acts, zoals een schminker of kindermake-up . Dit zijn klassiekers die het altijd goed doen. U kunt zich afvragen of u voor echte vakmensen wilt gaan of voor een budgetvriendelijke oplossing. Een andere optie is om de plaatselijke jeugdbeweging te vragen om de kindermake-up te doen.

Ook mobiele acts zijn een goede keuze, want die zorgen ervoor dat er overal op het evenement iets te beleven valt. Een voorbeeld van een act die altijd zeer succesvol is, is Onze Familie Bubbels. Wil je het allemaal wat groter en spectaculairder maken? Dan zijn onze ballonkostuums een echte aanrader. Hier kan niemand omheen en niemand passeert zonder een foto of een selfie te maken.

 

 

 

Straattheater voor volwassenen

Straatacts zijn ook belangrijk voor volwassenen. Ook hier kun je weer verschillende categorieën onderscheiden, afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken. Wil je bijvoorbeeld dat straattheater even verwondert en meteen opvalt? Dan zijn steltenacts of steltenlopers een goede keuze. Deze sfeermakers zijn high, opvallend en onderscheiden zich altijd van de massa. Een succesvolle act is bijvoorbeeld The Announcers , die ook uw boodschap kunnen verspreiden. In de winter zijn onze steltenacts met LED-verlichting een echte aanrader, omdat ze meteen een kerstgevoel geven.

Wil je liever meer interactie met het publiek? Ga dan voor onze interactieve straatanimatie, zoals een goochelaar of onze Minutenwals, waar iedereen van in de wolken raakt. Als je meer spektakel wilt, kun je ervoor kiezen om in de hoogte te werken of alles meer volume te geven. De Circusparade is dan een absolute kampioen: een stoet van allemaal verschillende gekke circusfiguren met originele talenten.

 

Muziek

Muziek altijd een goede keuze om sfeer en gezelligheid toe te voegen aan je evenement. Dit kan elektronische muziek zijn, maar live muziek doet het altijd 100 keer beter.

Welk Budget voorzie ik?

Het kan lastig zijn om een budget te bepalen voor straatanimatie. Dit hangt af van de grootte van het evenement en het aantal acts dat je wilt inhuren. Het is belangrijk om rekening te houden met onverwachte kosten, zoals parkeer- en cateringkosten voor de artiesten. Een belangrijke tip is om niet te besparen op de kwaliteit van de acts, aangezien deze het verschil kunnen maken tussen een succesvol en onsuccesvol evenement.

Ook timing is essentieel bij het organiseren van straatanimatie. De acts moeten gepland worden zodat er geen overlapping is met andere activiteiten en er genoeg pauzes zijn voor de artiesten. Daarnaast is het belangrijk om de duur van de acts in acht te nemen, om te voorkomen dat het publiek zich verveelt of zich gehaast voelt om de volgende act te zien.

Tot slot

Het opstellen van een krachtig programma vraagt ​​dus niet alleen om creativiteit en organisatietalent, maar ook om een ​​realistisch budget en een strakke planning. Om het hele proces soepel te laten verlopen kan het handig zijn om een ​​professioneel evenementenbureau in te schakelen. Zo weet je zeker dat de straatacts en het evenement zelf een groot succes worden en het beoogde doel bereiken, of dat nu meer bezoekers, meer omzet, meer sfeer of meer interactie is.