Succesvolle straatanimatie: Tips voor het opstellen van een krachtig programma vol straatacts.

Als je op zoek bent naar geschikte straatanimatie, is het belangrijk om in het achterhoofd te houden wat het doel van het evenement is. Wil je mensen langer laten vertoeven op je event waardoor ze meestal ook meer gaan spenderen? Of wil je gewoon sfeer toevoegen of een boodschap geven aan je bezoekers? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf op voorhand moet stellen.

Om een gevarieerd aanbod aan straatanimatie te hebben, is het belangrijk om aan iedereen te denken en te zorgen voor een gezonde mix. Hieronder bespreken we enkele categorieën van straatacts die je kunt overwegen.

 

Straatacts voor kinderen

Als je kinderen op je evenement verwacht, is het een goed idee om te zorgen voor leuke en kindvriendelijke straatanimatie. Hierbij kun je denkezeepbellen actn aan mobiele acts, zoals een ballonplooier, of vaste acts, zoals een facepainter of kindergrime. Dit zijn klassiekers die altijd goed werken. Je kunt jezelf de vraag stellen of je voor echte professionals wilt gaan of juist voor een budgetvriendelijke oplossing. Een andere optie is om de lokale jeugdbeweging te vragen om kindergrime te doen.

Ook mobiele acts zijn een goede keuze, omdat ze ervoor zorgen dat er overal op het evenement wel iets te beleven is. Een voorbeeld van een act die altijd veel succes heeft, is Onze Familie Bubbels. Wil je het allemaal wat groter en spectaculairder maken? Dan zijn onze ballonkostuums een echte aanrader. Hier kan niemand omheen en niemand kan passeren zonder een foto of een selfie te nemen.

 

 

 

Straattheater voor volwassenen

Ook voor volwassenen zijn straatacts belangrijk. Hierbij kun je weer verschillende categorieën onderscheiden, afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken. Wil je bijvoorbeeld dat straattheater kort verwondert en meteen opvalt? Dan zijn steltenacts of steltenlopers een goede keuze. Deze sfeermakers zijn hoog, opvallend en vallen altijd tussen de massa op. Een succesvolle act is bijvoorbeeld The Announcers, die ook nog eens jouw boodschap kunnen verkondigen. In de winter zijn onze steltenacts met ledverlichting een aanrader, omdat ze meteen een kerstgevoel geven.

Wil je liever meer interactie met het publiek? Ga dan voor onze interactieve straatanimatie, zoals een goochelaar of onze Minutenwals, waar iedereen van in de wolken raakt. Als je meer spektakel wilt, kun je ervoor kiezen om in de hoogte te werken of alles meer volume te geven. De Circusparade is dan een absolute kampioen: een stoet van allemaal verschillende gekke circusfiguren met originele talenten.

 

Muziek

Muziek altijd een goede keuze om sfeer en gezelligheid toe te voegen aan je evenement. Dit kan elektronische muziek zijn, maar live muziek doet het altijd 100 keer beter.

Welk Budget voorzien ik?

Het kan lastig zijn om een budget te bepalen voor straatanimatie. Dit hangt af van de grootte van het evenement en het aantal acts dat je wilt inhuren. Het is belangrijk om rekening te houden met onverwachte kosten, zoals parkeer- en cateringkosten voor de artiesten. Een belangrijke tip is om niet te besparen op de kwaliteit van de acts, aangezien deze het verschil kunnen maken tussen een succesvol en onsuccesvol evenement.

Ook timing is essentieel bij het organiseren van straatanimatie. De acts moeten gepland worden zodat er geen overlapping is met andere activiteiten en er genoeg pauzes zijn voor de artiesten. Daarnaast is het belangrijk om de duur van de acts in acht te nemen, om te voorkomen dat het publiek zich verveelt of zich gehaast voelt om de volgende act te zien.

Tot slot

Een krachtig programma opstellen vergt dus niet alleen creativiteit en organisatietalent, maar ook een realistisch budget en een strakke planning. Het kan handig zijn om een professioneel evenementenbureau in te schakelen om het hele proces vlot te laten verlopen. Zo kun je er zeker van zijn dat de straatacts en het evenement zelf een groot succes worden en het beoogde doel bereiken, of dat nu meer bezoekers, meer omzet, meer sfeer of meer interactie is.