+32 498 64 73 51 info@joeps.be Budingenweg 8 - 3440 Zoutleeuw

Cases

Circusartiesten en straattheater op de Trudofeesten

Joeps werd bij dit event betrokken voor alle circusartiesten binnen het massaspektakel en voor de planning en organisatie van het straattheater gedeelte. Voor dit laatste was de opdracht duidelijk: toegankelijk straattheater, liefst in een paradevorm. Hiervoor hebben we enkele bestaande concepten ingepland en nieuwe acts gecreëerd. Zo ontwierpen we een circusparade met niet-alledaagse technieken (zoals ballopen, hoge eenwieler). Daarnaast gingen we op zoek naar een extra originele en feestelijke act. Uiteraard gaan feest en ballonnen perfect samen, dus modelleerden we een ballonsculpturen parade (met biologisch afbreekbare ballonnen). Door de combinatie van een heel aantal acts was er op elk moment iets te beleven in de binnenstad.  Ook bij het massaspektakel werden we nauw betrokken. In samenwerking met een heel team gingen we op zoek naar de meest gepaste artiesten die een positieve bijdrage konden leveren aan het verhaal. In totaal mochten we zorgen voor een equipe van 30 artiesten. 

Deze festiviteiten vonden plaats ter ere van de stichter van de stad Sint-Truiden, genaamd Sint-Trudo. De afgelopen jaren vierden de stad deze herdenking door een processie, maar voor deze editie kozen ze duidelijk voor een andere aanpak. Onder leiding van Bart Fagard (BDF projects) groeide het idee van een groot volksfeest uit tot een fenomenaal massaspektakel, voor en door Truienaars gemaakt onder professionele begeleiding. Daarnaast werd er gedurende de dag ook een feestgevoel gecreëerd door verschillende events: Haspengouwse markt, foodtruckfestival, geopende winkels, toegankelijk straattheater met circusartiesten, cultureel erfgoed in de binnenstad en verschillende exposities die werden opengesteld voor het grote publiek. 

De Trudofeesten waren een groot succes! Voor het massaspektakel zelf stond de teller op 15 000 bezoekers ondanks het slechte weer van zondagavond. Deze editie was vast en zeker een voltreffer.